Image for Wat doet het fonds?

Wat doet het fonds?

Het N. van Ballegooijen Fonds probeert met gerichte donaties de kwaliteit van de samenleving te verbeteren.

De oprichter en naamgever Nel van Ballegooijen had goed verdiend met de handel in boter, eieren en aanverwante producten in de jaren ’50, ’60 en ’70. Een deel van zijn vermogen wenste hij naar eigen inzicht in te zetten voor de samenleving. Goed zijn voor diegenen die het minder getroffen hadden was de drijfveer. Daarbij had de omgeving rondom Wijk en Aalburg, waar Nel het grootste deel van zijn leven had gewoond en gewerkt, een streepje voor.

Het N. van Ballegooijen Fonds werd in 1978 opgericht in Wijk en Aalburg als algemeen nut beogende instelling met een driekoppig bestuur. Er werd gedurende jaren vermogen ingelegd dat op de beurs werd belegd. De rendementen werden besteed aan een veelheid van goede doelen. Van ontwikkelingswerk, wetenschappelijk onderzoek, sociaal maatschappelijke doelen tot kunst en cultuur. En alles wat daar tussen zit en het algemene nut dient.

Vandaag de dag doet het N. van Ballegooijen Fonds dat nog steeds. Het door de jaren opgebouwde vermogen en de rendementen daarop geven een goede basis om nog jaren een diversiteit aan goede doelen te steunen, al is het donatie-beleid vandaag de dag wel wat meer uitgekristalliseerd. Gemeente Altena en directe omgeving hebben nog steeds dat streepje voor.

Komt mijn doel of project in aanmerking voor een donatie?

Het N. van Ballegooijen Fonds steunt lokaal en gericht.

Doe een aanvraag

Bekijk hier onze voorwaarden.
Deze zijn afhankelijk van waar uw project of doel zich bevindt.