header-afbeelding

Nationale projecten

Brede impact
Soms zijn er zaken die niet alleen in onze eigen streek relevant zijn, maar landelijk impact hebben. We hebben de voorkeur om organisaties te steunen die wat minder publiciteit voor zichzelf kunnen genereren en wat onbekender zijn. Lokaal ingestoken projecten en festivals in andere regio’s dan Altena en omgeving komen niet aanmerking voor een donatie.

Kom ik in aanmerking voor een donatie?
quote
Projecten die wij nationaal ondersteunen hebben niet alleen lokaal, maar in een groter gebied of heel Nederland invloed.

Een selectie van onze Nationale projecten

Image for Diva Dichtbij, zingen van mens tot mens

Diva Dichtbij, zingen van mens tot mens

Diva Dichtbij treedt op voor kwetsbare mensen. In zorginstellingen voor bewoners die langdurig zorg nodig hebben, veelal ouderen met dementie. En thuis in de huiskamer, aan bed of via een beeldscherm. Met liefdevolle aandacht maken de Diva’s en Divo’s daarbij verbinding en intens contact. Ze laten mensen voelen dat ze méér zijn dan hun ziekte. Zo’n optreden maakt veel los. Bij bewoners én bij zorgmedewerkers en naasten. De één begint te stralen. Een ander zingt mee. En bij weer een ander stromen de tranen over de wangen. Het is bij uitstek een kans om samen iets prachtigs te beleven en emoties te verwerken.

‘Met zang kun je het gezonde deel – de ziel – bereiken’

Zo’n 18 professionele vocalisten hebben zich verbonden aan Diva Dichtbij. Dit zijn artiesten die ook optreden op de podia van concertzalen. Ze zijn speciaal opgeleid voor het vak van Diva Dichtbij en beschikken over een breed repertoire. Samen bezoeken ze ongeveer 850 zorginstellingen per jaar en bereiken jaarlijks in totaal zo’n 25.000 mensen. Het N. van Ballegooijenfonds ondersteunt dit project.

Doe een aanvraag

Bekijk hier onze voorwaarden.
Deze zijn afhankelijk van waar uw project of doel zich bevindt.