header-afbeelding

Internationale projecten

Bekende organisatie
Op internationaal gebied bieden wij steun aan organisaties en projecten die zich bezig houden met ontwikkelingssamenwerking ter plaatse in de vorm van tastbare materialen, medische hulp of noodhulp in crisissituaties. Wij steunen met name graag organisaties die hun sporen verdiend hebben en waar wij een langere relatie mee hebben. Dit, omdat het voor ons moeilijker is om de effectiviteit en de impact van een ingediend project te doorgronden en de voortgang daarvan te monitoren.

Kom ik in aanmerking voor een donatie?
quote
Internationaal steunen wij ontwikkelingssamenwerking, medische hulp en noodhulp.

Een selectie van onze Internationale projecten

Image for Stichting Sumbing Bibir

Stichting Sumbing Bibir

In Indonesië worden relatief veel kinderen met een gespleten lip of open gehemelte (schisis) geboren. Door de schisis raken ze vaak ondervoed en zijn ze vatbaarder voor infecties dan hun leeftijdgenootjes. Bovendien worden ze door hun zichtbare ‘anders zijn’ vaak slecht geaccepteerd in de samenleving. Sumbing Bibir steunt lokale én outreach missies waarbij een team van specialisten op vrijwillige basis naar een regio in Indonesië reist om kinderen met schisis te opereren. Na de operaties volgen de gehoorcontroles, spraakles, tandheelkundige en orthodontische behandelingen. Daarnaast trainen zij Indonesische chirurgen, zodat ze zelfstandig kunnen opereren. Ook zorgt Sumbing Bibir ervoor dat de kinderen naar school gaan, zodat ze een leven hebben als ieder ander kind. Het N. van Ballegooijenfonds ondersteunt dit project.

Stichting Brood voor Weeskinderen

Leven met een geestelijke en/of lichamelijke beperking in Tanzania is moeilijk. De arbeidskansen zijn voor deze groep schaarser. Inuka Trust Tanzania en Stichting Brood voor Weeskinderen vinden het van belang dat deze doelgroep zich kan ontplooien en ontwikkelen. Zij zetten zich samen in voor de Inuka Dutch Bakery, waar (jong)volwassen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking worden opgeleid tot bakker. Stichting Brood voor Weeskinderen biedt technische ondersteuning bij het bouwen en inrichten van de bakkerij. Daarnaast verzorgen zij de opleiding van het personeel tot bakker en begeleiden zij bij het vermarkten van de producten. Het N. van Ballegooijenfonds ondersteunt dit project.

Gered Gereedschap

Gered Gereedschap steunt al 40 jaar vakmensen in ontwikkelingslanden met gereedschap, kennis en kunde. Deze hulp is praktisch en concreet. Zij stellen goed gereedschap en de juiste machines ter beschikking. Ze zorgen voor gekwalificeerde leraren en bieden begeleiding van o.a. timmermannen, automonteurs en kleermakers naar zelfstandig werk. Met een goede vakopleiding zijn de mensen zelf in staat armoede achter zich te laten, wat door hen gezien wordt als de essentie van de ondersteuning. Het N. van Ballegooijenfonds ondersteunt dit project.

Doe een aanvraag

Bekijk hier onze voorwaarden.
Deze zijn afhankelijk van waar uw project of doel zich bevindt.